fbpx

Imagostyling & solliciteren: 5 vragen aan imagostyliste Niki Vermeer

“Je netwerk is je vangnet en je trampoline“ Ook bij het vinden van een nieuw baan!
30/10/2016
Kom in actie en geef richting aan jouw loopbaan!
29/11/2017
Alle berichten

Imagostyling & solliciteren: 5 vragen aan imagostyliste Niki Vermeer

You never get a second chance to make a first impression!

Het sollicitatiegesprek……..Het moment waarop het maken van een goede indruk te maken cruciaal is. Een goede voorbereiding is vaak het halve werk. Dit vraagt om verdieping in jezelf, de organisatie en de functie. Daarnaast is het handig om je te verdiepen in veel gebruikte interviewtechnieken zoals de STARR methodiek. Besef ook dat tijdens een sollicitatiegesprek de eerste indruk die je maakt een zeer grote rol speelt. De juiste kleding, kleuren en houding zijn van groot belang en hier kun jezelf invloed op hebben. Ik geloof in de kracht van de juiste kleding: ‘kleren maken de man’. Het onderzoeken van je eigen garderobe verdient dan ook zeker de aandacht.

In mijn werk als loopbaan– en sollicitatiecoach werk ik samen met Imagostyliste Niki Vermeer. Tijd om haar eens wat vragen over imagostyling en solliciteren voor te leggen:

Waar staat imagostyling eigenlijk voor?
‘Bij imagostyling draait het om het ontdekken van je persoonlijke stijl. Het kiezen van kleding die een aanvulling vormt op figuur, leeftijd en persoonlijkheid. Ik vind het erg leuk om mensen inzicht te geven in hun garderobe en hun eigen stijl te laten ontdekken. Als je kleding en kleuren draagt die goed bij je staan dan ga je dit ook uitstralen’.

Imagostyling en solliciteren? Waarom gaan deze twee onderwerpen eigenlijk zo goed samen?
‘Het draait bij solliciteren allemaal om de eerste indruk. En kleding speelt daarbij voor 55% een rol, daarna wordt pas gelet op de stem en wat er eigenlijk gezegd wordt. Iets wat veel mensen waarschijnlijk niet eens weten. Niet voor niets wordt ook altijd gezegd: ‘You never get a second chance to make a first impression’.

Welke toegevoegde waarde heeft een kleur– en stijl advies voor sollicitanten volgens jou?
‘Door kleding en kleuren te dragen die goed bij je figuur staan leg je het accent op de positieve punten. Hierdoor haal je het beste in jezelf naar boven en kom je krachtiger over tijdens een sollicitatiegesprek. Een eigen stijl geeft je daarnaast ook een eigen ik. En hiermee onderscheid je jezelf weer van andere sollicitanten’.

 Solliciteren is te leren! Geldt dit volgens jou ook voor het aankleden en stylen van jezelf?
‘Absoluut! Als je weet welke kleding goed bij jouw figuur past en welke kleuren mooi bij je staan dan kun je ervoor zorgen dat je altijd het beste van jezelf laat zien’.

 Welke tip(s) zou jij aan mensen die binnenkort op sollicitatiegesprek gaan willen meegeven?
‘Verdiep je altijd in het bedrijf voordat je op gesprek gaat. Zorg dat je je kleding daar op aanpast. Kies een of twee basiskleuren. Accentueer je sterke punten. Wees je bewust van wat je wilt uitstralen. Maar bovenal: Wees jezelf en kleed je daar ook naar! Als je geen kleding draagt waarin je je fijn voelt, dan straal je dit ook uit’.

Meer weten over Niki en bijvoorbeeld de mogelijkheden voor persoonlijk advies? Klik hier voor haar contactgegevens.

Goed om te weten: samen met Niki verzorg ik een workshop waarin aandacht wordt gegeven aan hoe je imagostyling kan in zetten tijdens sollicitatiegesprekken (met o.a. een uitgebreid kleuradvies). Neem contact met mij op voor meer informatie hierover.