Ja, een carrière switch is mogelijk! Rianne (44) ruilde haar baan als HRM Professional binnen het bedrijfsleven in voor een functie als Directeur binnen het onderwijs.

Ja, een carrière switch is mogelijk! Simone (39) ruilde haar kantoorbaan in voor het werken in kraamzorg.
februari 2, 2018
Ja, een carrière switch is mogelijk! Susanne (42) ruilde haar baan als Persvoorlichter in voor de toga en werd Rechter.
maart 3, 2018
Show all

Ja, een carrière switch is mogelijk! Rianne (44) ruilde haar baan als HRM Professional binnen het bedrijfsleven in voor een functie als Directeur binnen het onderwijs.

Carrière Switch & Kids, deel 2.

Ja, een carrière switch is mogelijk! En in het bijzonder hulde aan vrouwen die de touwtjes zelf in handen houden en regisseur blijven van hun loopbaan, naast het hebben van een gezinsleven. Zoals Rianne (44) de haar baan als HRM Professional binnen het bedrijfsleven in voor een functie als Directeur binnen het onderwijs. Lees hieronder het interview wat ik met Rianne heb gehouden over deze carrière switch, inclusief haar tips en laat je inspireren!

Rianne, kun je kort wat vertellen over hoe jouw loopbaan tot nu toe verlopen is?
Na mijn studie Arbeid- en Organisatie Psychologie heb ik ruim 10 jaar gewerkt als Human Resource Adviseur. Gedurende deze tijd heb ik veel kennis en ervaring opgedaan met reorganisatietrajecten en talent ontwikkeling. Tijdens vrijwilligerswerk voor een schoolbestuur zag ik dat talent zich letterlijk ontwikkelt aan de basis en heb ik besloten mij om te scholen tot basisschool directeur.

Hoe ziet jouw gezin eruit?
4 mannen (mijn man en drie jongens van 10, 8 en 3).

Op welk moment heb jij deze carrière switch gemaakt?
De knop ging om toen ik het inzicht kreeg, dat ik meer zou kunnen betekenen met mijn kennis en ervaring, als ik daar zou gaan werken waar de basis gelegd wordt voor het ontwikkelen van talent.

Hoe ben je erachter gekomen dat je echt wilde gaan voor een carrière in het onderwijs?
Ik was al langer bezig met de vraag “what’s next”. Ondanks dat ik plezier in het HR-vakgebied had en nog steeds heb, want ook in mijn huidige baan zitten belangrijke HR-componenten, wilde ik graag eens iets anders dan HR doen. Ik heb naast mijn banen altijd veel vrijwilligerswerk gedaan en kreeg ik hierdoor zin om eens iets anders dan HR te doen. Het vrijwilligerswerk kan ik overigens iedereen aanraden, het verrijkt je letterlijk.

Wat heeft de doorslag gegeven om jezelf ook echt daadwerkelijk om te laten scholen tot schooldirecteur?
Het inzicht dat ik met mijn kennis en ervaring op een andere manier waarde zou kunnen toevoegen dan in mijn toenmalige baan.

Zijn er momenten dat je twijfelde in de periode dat je de opleiding deed? Zo ja, hoe ben je daarmee omgegaan?
Mijn opleiding was inspirerend en bevestigde eerder dat ik de juiste keuze had gemaakt. Ik kon enorm genieten van de verhalen van medestudenten en docenten over het vak en over de sector. Mijn passie zat goed, de opleiding liep makkelijk, mijn achtergrond in HR en ervaringen in mijn vrijwilligerswerk gaf een goede basis. Tegen het einde van de studie groeide wel de onzekerheid of ik een baan zou kunnen vinden als zij-instromer. De geluiden dat je er niet makkelijk tussenkwam als zij-instromer maakte me onrustig. Als je eenmaal stap A hebt gezet, wil je ook stap B kunnen zetten. Op een onderwijsbeurs werd die onzekerheid eerder bevestigd dan ontkracht door enkele recruitmentbureaus die ik daar sprak. Toch had ik het vertrouwen dat als ik eenmaal op gesprek zou komen, ik een goed verhaal had.

Wat is jouw levensmotto?
Heb je vandaag genoten, gegeven en geleerd?

De afgelopen jaren heb je naast je werk als HR-professional jezelf omgeschoold en een baan gevonden als schooldirecteur. Daarnaast run je een gezin. Hoe weet jij de batterij weer voor jezelf op te laden?
Hoe druk het ook is, ik zorg dat ik blijf sporten, tijd heb voor mijn gezin en mijn sociale contacten. Dat relativeert en ontspant.

Op welke manier combineer je jouw werk met je gezin?
We hebben het erg luxe, aangezien we beiden 4 dagen werken en 1 dag in de week al jaren een beroep mogen doen op onze ouders. Hierdoor is de tijd die de kinderen niet thuis zijn beperkt. Daarnaast hebben we de slogan: “Waar een wil is, is een oppas”. We zorgen dat we altijd een lijst paraat hebben van minimaal 6 tot 8 oppassen, zodat we flexibel zijn. Uiteraard is daarin de balans van belang, het gezin moet er niet onder lijden. Soms gebeurt dat weleens, dan is de balans zoek. Het is dan belangrijk daar voor open te staan en naar een oplossing te zoeken, en niet stomweg door te rennen in de hectiek.

Op welke manier combineerde je je opleiding tot schooldirecteur met je werk en je gezin?
Ik had in mijn werk eerder de keuze gemaakt niet op een meer Europees gerichte rol in te gaan, door die keuze wist ik dat de rol die ik vervulde in Nederland op zou houden te bestaan. Mijn boventalligheid viel samen met de geboorte van mijn derde kind. Toen hij 5 weken oud was zat ik in de schoolbanken voor mijn opleiding. De uitdaging was met name het combineren van mijn pasgeboren zoon met het vervullen van stage opdrachten. Door mijn netwerk is dat goed gelukt.

 Is het maken van een carrière switch (en het volgen van een opleiding daarbij) volgens jou lastiger te realiseren als je een gezin hebt?
Enerzijds wel, doordat je naast je baan, ook nog de zorgtaken hebt als je thuis komt. Anderzijds, dat geldt zeker voor mij, wordt je veel efficiënter als je een gezin hebt. Het is makkelijker kiezen tussen hoofd en bijzaken en je hebt minder tijd om over zaken te gaan piekeren. Er zijn genoeg voorbeelden om mij heen waarbij carrière switches naast de drukke baan en het gezin plaats hebben gevonden. Het start bij de drive.

Welke factoren hebben eraan bijgedragen dat je deze carrière switch hebt kunnen maken?
Het belangrijkste is mijn eigen drive geweest, ik voelde de urgentie om een switch te maken. Mijn man heeft me daarin gesteund.

Welke uitdagingen komen er kijken bij het maken van een carrièreswitch? En hoe ben jij met deze uitdagingen omgegaan?
Ik wist dat ik een stuk zou gaan zakken in salaris, meer verantwoordelijkheid en een hogere werkdruk zou krijgen. Als je het zo opschrijft geen aantrekkelijk perspectief. Zeker niet met 3 jonge kinderen. Ook hier dacht ik: gewoon doen en voelen. Als het niet zou werken kon ik mijn oude vak weer oppakken, dat idee gaf rust.

Ben je ervan overtuigd dat het maken van een carrièreswitch voor iedereen mogelijk is?
Voor veel mensen is dat prima mogelijk. 

Tips
Tips van Rianne voor dames (of heren) die overwegen een carrière switch te maken:

1.Mensen belemmeren zichzelf vaak door de stap voor zichzelf van te voren te groot te maken. Als ze de stap willen gaan zetten moet het ook gaan lukken en dan moet het ook helemaal fantastisch worden. Mijn advies stap er met nieuwsgierigheid in en zie wat er gebeurd. Mocht het tegenvallen tijdens de opleiding of na de carrièreswitch is dat niet erg, je hebt er zeker van geleerd en net als bij ondernemers, niet alles wat zij aanraken wordt in 1 x van goud.

2.De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Zoals Peter Senge zegt in de Lerende Organisatie, zorg dat je constant blijft leren en blijft vernieuwen, anders wordt je ingehaald. Het klinkt wat onrustig, maar ik denk dat dit het beste advies is voor de tijd waar we nu in zitten en waar we naartoe gaan. Daarnaast wordt het steeds gewoner om meerdere loopbanen te hebben gedurende je leven of zelfs meerdere banen gedurende de week naast elkaar te hebben. Heb plezier in wat je doet en ontdek!

3.Je voelt zelf op jouw eigen tijd wat je wilt, het antwoord ligt in jezelf besloten. Dit klinkt wat “zweverig” maar soms zie je al bij een ander dat er een keuze in de maak is, de ander ziet of herkent dat nog niet. Het is een proces dat de ander zelf moet doorlopen, je kan de vaart er soms iets in brengen door impulsen van buitenaf, maar de kracht in de mens zelf heb je nodig om tot grote veranderingen te komen.

Tot slot:
Als loopbaancoach ben ik ervan overtuigd dat het belangrijk is dat je blijft doen wat bij je past en waar je blij van wordt. Ik zie nog te veel mensen die niet tevreden zijn met het werk wat ze doen, maar niet in actie komen. Zonde, want ‘het werk’ is zo’n wezenlijk onderdeel van het leven. Natuurlijk is een carrière switch niet voor iedereen nodig Maar ik heb zeker bewondering voor mensen zoals Rianne die het aandurven het ‘roer om te gooien’ en een carrière switch te maken.

Door deze inkijk in de ervaringen van Rianne, hoop ik dat wij je hebben kunnen inspireren!