Je loopbaan anders inrichten? Hulp vragen is een goed idee!

Kom in actie en geef richting aan jouw loopbaan!
november 29, 2017
Ja, een carrière switch is mogelijk! Simone (39) ruilde haar kantoorbaan in voor het werken in kraamzorg.
februari 2, 2018
Show all

Je loopbaan anders inrichten? Hulp vragen is een goed idee!

Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is voor mensen om in je loopbaan te investeren en regelmatig stil te staan bij je ervaring, drijfveren en ambities. Werk is zo’n groot onderdeel van het leven! Het is dan ook belangrijk dat je je goed voelt in je werk. Je loopbaan en leven lopen naadloos in elkaar over, naar mijn mening zijn werk en privé dan ook niet strikt gescheiden te houden. Des te belangrijker is het dat je ervoor zorgt dat  je loopbaan in de richting verloopt waar jij je prettig bij voelt.

Iedereen kan een moment in zijn of haar carrière meemaken waarin je een andere wending in de loopbaan wenselijk is. Maar misschien weet je niet precies weet in welke richting dit zou moeten zijn. Of misschien is er een moment waarin je vastloopt in je functie en dat blijkt dat je huidige functie je niet meer past. Er zijn ook mensen die wel al weten welke richting ze op willen en al enige tijd aan het solliciteren zijn, maar waarbij het gewenste resultaat uitblijft. Weten wat voor soort werk bij je past kan soms een zoektocht zijn waarbij je best wat hulp bij kan gebruiken. Net als dat het vinden van een baan van een ‘vak apart’ is. Hulp in de vorm van loopbaancoaching kan dan uitkomst bieden.

Het klinkt namelijk allemaal zo makkelijk, zelf de touwtjes in handen nemen en de stappen zetten om je loopbaan in de juiste richting te sturen. Maar uit de praktijk blijkt dat dit lang niet voor iedereen even makkelijk is.

 Waar moet je aan denken bij de loopbaancoaching die ik bied?

 • Maatwerk

Een individueel coachtraject altijd maatwerk. De vraagstukken, oefeningen en opdrachten die aanbod komen zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

 • Realistisch

Ik streef ernaar mensen inzichten te geven, deze praktisch vertaalbaar te maken naar de huidige arbeidsmark en mensen te motiveren om in actie te komen. Ik help mensen om erachter te komen wat het beste bij hun past en wat goed voelt. Zónder de realiteit uit het oog te verliezen. Ik vind het belangrijk om realistische loopbaandoelen te stellen.

 • Kansen zien

Ik kijk met mensen mee en help mensen om weer kansen te zien, zelfverzekerd te worden, out of the box te denken en slim te solliciteren.

Hieronder een greep uit de onderwerpen die ik met cliënten behandel:

 • Wat zijn je talenten, wat zijn je drijfveren en wensen
 • Het helder krijgen van de gewenste loopbaanbaanrichting
 • Verkenning functierichtingen: welke functies passen hierbij?
 • Arbeidsmarkt verkenning: wat zijn de mogelijkheden op de arbeidsmarkt?
 • Vergroten van het zelfvertrouwen
 • Arbeidsmarkt benadering en solliciteren: het versterken van sollicitatie skills
 • Het opstellen van een optimaal CV
 • Netwerken en (online) profilering: netwerk skills en het optimaal inzetten van LinkedIn
 • Selectie- en gesprekstechnieken

Loopbaan- en sollicitatiecoaching is in te zetten voor mensen die zich zowel binnen als buiten hun huidige werkgever willen oriënteren op een nieuwe stap in hun carrière.

Lees hier ook de ervaringen van mijn cliënten met loopbaancoaching.