Loopbaan- en sollicitatiecoaching

Ik geef individuele coaching en advies op het gebied van loopbaanvraagstukken, arbeidsmarktbenadering en solliciteren. Coachtrajecten worden afgestemd op jouw persoonlijke vraagstukken en behoeften (maatwerk).

Loopbaancoaching

Wat houdt het in?

Bij loopbaancoaching gaat het over jouw persoonlijke verhaal, de huidige situatie waarin jij je bevindt en de vraagstukken die je daarbij hebt.

In een aantal persoonlijke sessies begeleid ik je in het helder krijgen van wat jouw drijfveren en ambities zijn. De vragen wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik zullen door middel van de coachsessies beantwoord worden. Indien nodig werken we aan het wegnemen van belemmerende overtuigingen en je zelfvertrouwen, zodat je echt weer in je kracht komt te staan.

Vaak zet ik de TMA Talentenanalyse in om zo meer inzicht te krijgen in je drijfveren en talenten. Het is belangrijk te weten waar je energie van krijgt  zodat je jouw loopbaandoel hier op kan afstemmen.

Aan de hand daarvan kunnen we kijken wat de mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn en wat realistische stappen zijn om aan te gaan werken.

Loopbaancoaching is waardevol voor mensen die zowel binnen als buiten hun huidige werk op verkenning willen.

Het traject

Afhankelijk van de situatie en de wensen bestaat een loopbaantraject uit 2 tot 10 sessies gedurende een looptijd van 1 tot 6 maanden.  Tussen de sessies (1,5 uur) door werk je de opgedane inzichten verder uit en maak je opdrachten.

De begeleiding bestaat uit persoonlijke coachsessies (eventueel ook bel-/skype sessies), advies en feedback via e-mail.

Neem contact met mij op voor meer informatie. Wees welkom voor een persoonlijk kennismakingsgesprek (vrijblijvend en kosteloos) op mijn locatie in het centrum van Den Haag.

Een loopbaantraject kan gecombineerd worden met sollicitatiecoaching. Lees hierover meer onder het kopje hulp bij solliciteren.

Hulp bij solliciteren

Wat houdt het in?

Solliciteren is een vak apart! Heb je voldoende inzicht in je wensen, talenten en de richting die je op wilt gaan? Kortom, heb je jouw loopbaandoel helder voor ogen? Dan is het tijd om de arbeidsmarkt te laten weten dat jij op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Tijd om actief te gaan netwerken en te solliciteren. Ik help je om dit op een efficiënte en effectieve manier aan te pakken. Samen kijken we naar een manier van jezelf profileren op de arbeidsmarkt die bij jou past. Afhankelijk van jouw persoonlijke behoefte kijken we naar de verschillende facetten die bij het benaderen van de arbeidsmarkt komen kijken zoals:

 • Het CV
 • Jouw motivatie
 • Sollicitatiebrief
 • Jezelf profileren (Online en Offline)
 • Het vinden van de juiste vacatures
 • Netwerken en het gebruik van LinkedIn
 • Het gebruik van social media
 • De presentatie van jouw kennis en ambitie (de elevator pitch)
 • Het voorbereiden van een sollicitatiegesprek
 • Het voeren van een sollicitatiegesprek
 • Gesprekstechnieken
 • Omgaan met recruiters

Uiteraard neem ik mijn ervaring als recruiter mee in mijn begeleiding. Je krijgt inzicht in de werkwijze van de recruiter zodat jij als sollicitant daar je voordeel uit kan halen. We stellen een gericht ‘actieplan arbeidsmarkt benadering’  op waarbij we stap voor stap de verschillende facetten van het solliciteren aan bod laten komen.

Het traject

Afhankelijk van de situatie en de wensen bestaat een sollicitatie begeleidingstraject uit 2 tot 10 sessies gedurende een looptijd van 1 tot 6 maanden.

Tussen de sessies door werk je de opgedane inzichten verder uit en maak je opdrachten.

Sollicitatie coaching is waardevol voor mensen die zowel binnen als buiten hun huidige werk op verkenning willen. De begeleiding bestaat uit persoonlijke coachsessies (eventueel ook bel-/skype sessies), advies en feedback via e-mail.

Re-integratie begeleiding (na bijvoorbeeld een burn-out)

Ik heb ruime ervaring met het begeleiden van mensen die een periode van langdurige ziekte of een burn-out achter de rug hebben. Mensen die na een langere periode van afwezigheid weer aan het werk willen.

Het is wenselijk om dan begeleiding te krijgen in het terugkeren op de arbeidsmarkt. De mogelijkheden qua werk kunnen na het meemaken van een dergelijke ingrijpende situatie veranderd zijn. Maar ook wensen en ambities kunnen veranderd zijn. Ook in deze situaties begeleid ik je graag en kijk ik mee naar wat de mogelijkheden zijn. Ik help je om (weer) inzicht te krijgen in je talenten, ervaringen, ambities en de huidige mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Mijn doel is om jou weer zelfverzekerd te laten zijn en je te stimuleren om je kracht weer terug te vinden. Dit alles zodat je uiteindelijk vol vertrouwen zélf de regie over je loopbaan kan nemen en weer deel kan nemen op arbeidsmarkt.

Voor bedrijven

Ik werk regelmatig voor verschillende opdrachtgevers in het bedrijfsleven. Op zoek naar een partner op het gebied van mobiliteit, outplacement, employability of loopbaanadvies voor de organisatie waarin je werkt? Neem gerust contact met mij op. Ik draag graag bij aan een goede en succesvolle begeleiding van uw personeel.

Tarieven voor particulieren

 • Coachsessie (ca. 1,5 uur) :€130,00 exclusief BTW.
 • Losse TMA Talentenanalyse inclusief 2 coachsessies (vooraf en nabespreking): €475,00 exclusief BTW

Neem  contact met mij op voor informatie over zakelijke tarieven en tarieven voor overige diensten.