fbpx

Mooi salaris en een interessante functie-omschrijving; soms klinkt je baan beter dan hij is.

Over gezond digitaal gedrag, zeg eens wat vaker dag!
21/07/2019
Denk jij ook wel eens, het roer gaat om! Maar zit je de dag erna weer op het oude spoor?
02/12/2019
Alle berichten

Mooi salaris en een interessante functie-omschrijving; soms klinkt je baan beter dan hij is.

Afgelopen zomer was ik samen met collega coach Tomas de Graaf te gast in de podcast van Intermediair #Workinprogress. We spraken over een thema wat ik vaak langs zie komen in mijn praktijk: mensen met een mooie loopbaan, een interessante functie en goede arbeidsvoorwaarden, maar die toch geen energie en voldoening uit hun werk halen. Hierdoor ontstaan vaak allerlei klachten en onzekerheden. Dat het werk niet meer past is dan vaak duidelijk, maar wat te doen en wat past dan wel? Wat ik o.a adviseer: zoek het bij jezelf, maak het bespreekbaar, kom in actie en neem eens de tijd om erachter te komen wat er echt belangrijk is voor je  in het leven en in je werk.

Luister de podcast via iTunesSpotify of SoundCloud.

Zie hieronder het artikel erover dat op intermediar.nl verscheen:

Mooi salaris en een interessante functie-omschrijving; soms klinkt je baan beter dan hij is. Wacht niet op een bore-out en zet de eerste stap uit die ‘gouden’ kooi.

Misschien herken je het, dat knagende gevoel wanneer een vriend een mooi werkreisje naar China maakt, of wanneer een collega juicht om haar succes. Jij voelt je níet zo over je werk. Diep van binnen ben je misschien al langer leeg. Verveeld. Niet uitgedaagd. Maar die baan is zo goed en betaalt de hypotheek. Gevangen in een gouden kooi.

In deze Work in Progress praten we met loopbaancoaches Naomi Barnouw en Tomas de Graaf over hoe je de eerste stap kunt zetten. En waarom dat belangrijk is. ‘Werk zou voor minstens zeventig procent moeten passen bij je talent en behoefte’, vindt Barnouw. ‘Het is zonde om je loopbaan zo op zijn beloop te laten.’

Als je te lang geen voldoening vindt in je werk, loop je namelijk zo leeg dat je een bore-out kunt krijgen. De klachten lijken gek genoeg op die van een burn-out: ook moeheid en soms zelfs druk op de borst van de stress.

In deze podcast vertellen ze hoe je jezelf weer vlot trekt. Neem de tijd om jezelf vragen te stellen, is de essentie. De eerste tijd draait om de vraag: ‘Waar word je blij van?’, zegt Barnouw. Dat is nog moeilijk ook, als je inmiddels helemaal futloos bent. Denk ook eens na over welke bedrijfscultuur je fijn vindt, hoe contact met collega’s eruit moet zien. En maak eens een lijst van veertig organisaties die jou inspireren, geeft zij als opdracht.