fbpx

Op zoek naar een baan? 50+ dames, laat je leeftijd los!

Ja, een carrière switch is mogelijk! Christine (33) ruilde haar baan als Grafisch Ontwerper (deels) in en opende haar eigen conceptstore in Rotterdam.
15/03/2018
Ken je talenten en ga er mee aan het werk!
17/07/2018
Alle berichten

Op zoek naar een baan? 50+ dames, laat je leeftijd los!

Regelmatig kom ik in mijn coachpraktijk dames van rond de 50 jaar tegen. Krachtige dames, met waardevolle werkervaring, een mooie visie en ambitie. Dames met de wens om een nieuwe stap in de loopbaan te maken. Maar dan hoor ik toch nog veel te vaak zinnen als: “maar ja, ik ben al 50+ dus het zal wel niet meer lukken, ze willen mij toch niet meer hebben op deze leeftijd. Wat ik werkelijk zou willen, dat gaat op deze leeftijd toch niet meer lukken, solliciteren zal wel moeilijk worden” etc.

Ik hoor deze belemmerende overtuigingen, zoals ik ze maar noem, vaak eerst aan. Maar daarna vraag ik aan deze dames de leeftijd ‘van tafel te vegen’ gedurende de rest van het coachtraject. Want hoe vaker en harder je dit soort belemmerende overtuigingen blijft opperen, hoe meer je het ook nog eens zelf gaat geloven. En dat werkt natuurlijk niet mee in je uitstraling en dus ook niet in het vinden van de nieuwe stap in je loopbaan. En ja, er zijn (inmiddels gelukkig steeds minder) nog steeds werkgevers die het blijkbaar spannend vinden een 50 plusser aan te nemen.

Maar ik ben ervan overtuigd dat het niet om de leeftijd, het getal achter je naam, gaat. Ook niet bij het vinden van een nieuwe loopbaanrichting of ander werk. Graag kijk ik naar de persoon zelf, werkervaring, de energie, de sprankeling, ambitie en de wil. Want dat is waar het om gaat. Dames, als jullie dit nu zelf ook geloven, dan is er zoveel wél mogelijk!

Op zoek naar inspiratie en motivatie als 50+ dame?

Patty Knoops zorgt met haar stichting Kijk Haar! voor inspiratie en empowerment voor werkzoekende 50+ vrouwen. Niet alleen door regelmatig gratis 6-weekse trainingsprogramma’s aan te bieden, maar binnenkort wordt ook weer een event georganiseerd.

Op vrijdagavond 13 juli a.s. organiseert Kijk Haar! een sprankelend zomer-event in het WestCord Hotel in Delft voor werkzoekende 50+ vrouwen met een uitkering (en/of zzp-er zonder inkomen).

Benieuwd? Kom het meebeleven! Kijk voor meer informatie op:

https://kijkhaar.nu/kijk-haar-zomer-event-2018/

Updates kun je ook volgen via de Facebookpagina https://www.facebook.com/kijkhaar/

Dit keer eens geen event met de nadruk op sollicitatietrainingen, workshops voor een beter cv of gedoe rondom kansen voor 50-plussers. Deze avond staat vooral in het teken van vrolijkheid, inspiratie en hoop!

Zoals Patty Knoops ook graag zegt: ‘gedraag je als een kind van 10, blijf leren en dan blijkt er zoveel mogelijk!

Zie ook: www.kijkhaar.nu