fbpx

Prototype You – Continue leren en ontwikkelen

Denk jij ook wel eens, het roer gaat om! Maar zit je de dag erna weer op het oude spoor?
02/12/2019
Verbinding
22/03/2020
Alle berichten

Prototype You – Continue leren en ontwikkelen

Naast mijn werkzaamheden (1 op 1 coaching) in mijn eigen coachpraktijk, ben ik ook aangesloten als coach en facilitator van de workshops van Prototype You.

Prototype You helpt organisaties met oplossingen waarmee medewerkers continu leren en ontwikkelen, op basis van hun eigen ambities en talenten. Ik deel de visie waar Prototype You voor staat: jij bent regisseur over jouw eigen persoonlijke ontwikkeling en leven. Een win-win trouwens, want dat zorgt ook direct voor een hogere medewerkersbetrokkenheid binnen organisaties!

Continue leren en ontwikkelen

De wereld van werk verandert snel. Expertise en skills verouderen steeds sneller op de werkvloer. Nieuwe banen verschijnen en verdwijnen door digitalisering en automatisering. Daarbij komt de concurrentie in ons globale speelveld vanuit alle kanten! Continu leren en ontwikkelen is daarmee niet langer een nice-to-have, maar een noodzaak om relevant te blijven. Voor organisaties én medewerkers.

De praktische aanpak van Prototype You is geïnspireerd uit denkwijzen uit innovatie (lean, agile, design thinking) en bestaat uit een mix van workshops, coaching en digitale ondersteuning. Met kleine, praktische en speels experimenten komen medewerkers in snel tempo erachter wat hun missie is (purpose), waar ze naar toe willen (ambitie) en hoe ze daar kunnen komen (concreet actieplan).

Groepsessies

In de korte, krachtige en interactieve groepssessies leren medewerkers met en van elkaar om snel persoonlijke groeistappen te zetten. Tijdens deze sessies wordt bewust gewerkt met korte timeboxes voor opdrachten, zodat de focus van deelnemers verschuift van compleetheid en perfectionisme naar de essentie. Of, één van onze mantra’s: productie is belangrijker dan perfectie!

Deelnemers komen in korte tijd al tot veel inzichten en wordt de sessie afgesloten met een concreet actieplan om een bepalende persoonlijke uitdaging aan te pakken. En omdat er meerdere sessies zijn, is er met nieuwe inzichten of een veranderde situatie alle ruimte voor deelnemers om aanpassingen of aanvullingen te maken op eerdere uitwerkingen. Daarbij werk je met een buddy: voor een aai over je bol, schop onder de kont, of stok achter de deur. Samen sta je sterker.

1 op 1 coaching

Prototype You gelooft in de krachtige afwisseling van groepssessies met individuele coaching. Waar de groepssessies draaien om snelheid, essentie en co-coaching, daar draaien de 1-op-1 sessies om rust, persoonlijke verdieping en volledige aandacht voor de individuele deelnemer. Zo kunnen inzichten, obstakels of overtuigingen uit groepssessies verder opgepakt worden tijdens coaching. En krijgen de deelnemers een boost op hun persoonlijke ontwikkeling.

Het gehele proces wordt ondersteund door online content en tools die medewerkers ondersteunen bij het uitvoeren van acties, het helpen van jouw buddy en overzicht geven op alle groeistappen. De nadruk ligt in het gehele proces uitsluitend op leren in plaats van presteren. We zeggen daarom ook wel: falen bestaat niet, alleen feedback!

Meer weten

Prototype You kan dus zeker interessant zijn voor de organisatie waar jij voor werkt. Wil je meer weten over de Prototype You Methode? Kijk dan zeker ook op de website: www.prototypeyou.nl