fbpx

Vertrouw op je intuïtie, ook bij het maken van slimme loopbaankeuzes.

Ja, een carrière switch is mogelijk! Susanne (42) ruilde haar baan als Persvoorlichter in voor de toga en werd Rechter.
03/03/2018
Ja, een carrière switch is mogelijk! Christine (33) ruilde haar baan als Grafisch Ontwerper (deels) in en opende haar eigen conceptstore in Rotterdam.
15/03/2018
Alle berichten

Vertrouw op je intuïtie, ook bij het maken van slimme loopbaankeuzes.

In de coachsessies die ik met mensen heb gaat het natuurlijk over loopbaanvraagstukken. Mensen benaderen mij met een specifiek vraagstuk op het gebied van loopbaan, carrière, ambitie en/of solliciteren. Gaandeweg de coachsessies komen er nagenoeg ook altijd andere zaken ter sprake. Zaken als persoonlijke overtuigingen, belemmerende opvattingen, valkuilen, verlangens en ambities.

De coaching gaat dan ook zeker niet altijd alléén over de loopbaanvraagstukken. Het gaat vaak over levensvraagstukken. Je loopbaan en je leven lopen naadloos in elkaar over. Het gaat er naar mijn mening ook eigenlijk over hoe jij je leven wilt inrichten. En als je dat helder hebt voor jezelf, dan ga je kijken welke loopbaan daar dan het beste bij past.

In mijn coaching streef ik altijd naar een praktische benadering waarin ik met mensen op zoek ga hoe deze loopbaan/levenswensen kunnen aansluiten op de arbeidsmarkt, wat  er wenselijk is en wat er haalbaar is. Maar wat ik nooit uit het oog verlies, is hetgeen wat voor mijn cliënt goed voelt en dichtbij henzelf ligt. Hoe wil je je leven inrichten, waar hecht je werkelijk waarde aan, waar word je blij van, wat voelt goed en wat zegt je intuïtie?

Om mijn coachees te helpen dichtbij dit gevoel te komen maak ik regelmatig gebruik van de prachtige kaartenset van Dolly Heuvelink-van Beek. Dolly heeft een set samengesteld met 108 kaarten waarop vragen staan die je terugbrengen naar de verdieping met jezelf, je eigen verlangens en je eigen unieke kwaliteiten. Deze essentievragen laten je de boodschappen van je intuïtie (her) ontdekken.

Mijn coachees mogen vaak één of meerdere kaarten trekken en de vraag mee naar huis nemen om er daar verder te over na te denken. Soms worden de antwoorden op de vraag in een coachsessie besproken maar soms ook niet. Het is maar net waar mijn coachee op dat moment behoefte aan heeft. Ik krijg vaak terug dat de vragen op de kaarten aanzet tot nadenken en mooie inzichten verschaft die ook weer direct terug te leiden zijn naar loopbaanstappen/keuzes. En hoe mooi is het als je op basis van je inuïtie en met vertrouwen de vervolgstappen in je loopbaan kunt zetten!

Kortom, het werken met deze kaartenset is een mooie aanvulling tijdens coachgesprekken en kan mooie inzichten brengen. Vertrouw op je intuïtie, ook bij het maken van slimme loopbaankeuzes.