fbpx

Weet jij waar je voor staat én waardoor je ‘aan’ gaat?

Aurareading en loopbaancoaching 
28/03/2020
Hoe een beeld kan helpen bij positieve affirmatie. ⠀
04/05/2020
Alle berichten

Weet jij waar je voor staat én waardoor je ‘aan’ gaat?

In mijn werk waarin het loopbaanvraagstuk de aanleiding voor de coachee is om een coachtraject aan te gaan, motiveer ik mijn coachees na te denken over hun belangrijkste waarden in het leven.

Weten wat jouw persoonlijke kernwaarden zijn is essentieel om vast te stellen wat je belangrijk vindt in je leven. Deze kernwaarden geven inzicht in zaken waarvoor je staat en waarvoor je gaat. Het maakt diepgaande motivatoren zichtbaar, je drijfveren.

Inzicht hierin vormt een belangrijk onderdeel bij loopbaancoaching. Je bewust worden van deze kernwaarden geeft vaak ook snel inzicht in de werksituatie en waar het ‘energielek’ zit. Zorg dat je top 10 kernwaarden helder zijn. Deze vormen een belangrijke basis om verdere inzichten te krijgen die kunnen helpen helderheid te creëren rondom het loopbaanvraagstuk.

Deze tijd, waarin enorme flexibiliteit, overgave en berusting van ons gevraagd wordt, is voor velen wellicht ook een tijd om weer eens na te denken waar het nu écht om gaat in je (werkende) leven.

Het blijft belangrijk om ruimte voor jezelf te nemen, dus kun je tussen het thuiswerken en eventueel home-scholing door een moment voor jezelf vinden, sta dan eens stil bij wat voor jou belangrijke kernwaarden zijn.

Klopt het nog bij hoe je (werkende) leven er nu uit ziet? Of wordt zichtbaar dat een aanpassing gewenst zou zijn? Door dit te onderzoeken blijf je de regisseur van je eigen loopbaan!