Workshops & Trainingen

Ik help werkzoekenden wegwijs te maken in de wereld van arbeidsmarktbenadering en solliciteren.

Bedrijven en particulieren kunnen contact met mij opnemen om de mogelijkheden voor het verzorgen van workshops te bespreken. Alle workshops worden afgestemd op de behoefte van de opdrachtgever en de deelnemers.

Mogelijke onderwerpen voor workshops zijn:

  • Arbeidsmarktbenadering en solliciteren, algemeen
  • Talenten en drijfveren
  • Het CV
  • Het gebruik van LinkedIn
  • Netwerken
  • Actieplan arbeidsmarktbenadering
  • Het voeren van een sollicitatiegesprek.

Praktische workshops (maatwerk): arbeidsmarktbenadering, solliciteren en de inzet van talenten

Alle workshops worden zorgvuldig afgestemd op de wensen van de klant en de doelgroep. Naast het overbrengen van theoretische kennis, zijn de workshops praktisch van aard en is er ruimte voor persoonlijke benadering. In al mijn workshops neem ik de deelnemers mee in de werkwijze van ‘de recruiter’.

Neem een kijkje op de volgende tabbladen om een beeld te krijgen van een reeks succesvolle workshops die voor het bedrijfsleven zijn gegeven.

Workshop: Het CV & Sollicitatiebrief

Tijdens deze workshop zal er een verdiepingsslag plaatsvinden met betrekking tot het opstellen van een goed CV en een online profiel.

De praktijk laat zien dat het CV een document is wat om veel aandacht vraagt. De manier van solliciteren is veranderd anno 2018.  Netwerken is ‘the key’. Ook is het CV is inmiddels verschillende vormen op te stellen (online, video presentatie, Pinterest, Prezi, LinkedIn etc.). Toch blijft het CV het basisdocument bij een sollicitatietraject. Het vermelden van de juiste informatie op de juiste plek in het CV kan een lastige opgave zijn en iets wat per persoon opgezet en afgestemd dient te worden. Vaak is een algemene CV training niet voldoende om een werkzoekende echt goed op weg te kunnen helpen.

Voorafgaand aan de workshop worden de CV’s van de deelnemers zeer uitgebreid beoordeeld en voorzien van feedback. Dit wordt afgestemd op de persoon als ook in relatie tot functie en ambitie etc.

Door middel van oefeningen en het ‘direct aan de slag gaan’ met het eigen CV tijdens de workshop, krijgen de deelnemers de kans om naar huis gaan met een goed CV wat past bij het soort functie waar ze zich op willen richten.

Workshop: Het Sollicitatiegesprek

Deze workshop geeft deelnemers inzicht en handvatten met betrekking tot het voorbereiden van een eerste sollicitatiegesprek.

Na deze workshop weten de deelnemers de meeste vragen die hun CV oproept te beantwoorden middels de STAR methodiek, successen en competenties concreet te benoemen en voorbeelden te geven. Daarnaast zijn de deelnemers in staat om aan de hand van een functieprofiel vragen voor te bereiden.

De workshop biedt een goede verdieping voor mensen die momenteel actief bezig zijn de arbeidsmarkt te benaderen en een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek bij een potentiële werkgever of een arbeidsbemiddelingsbureau hebben. Of inmiddels meerdere sollicitatie gesprekken gevoerd hebben en tegen zaken aanlopen die vragen oproepen.

Deelnemers zijn na deze workshop in staat een sollicitatiegesprek grondig voor te bereiden. Zij weten hun eigen loopbaan en CV goed toe te lichten.

Workshop: Styling & Solliciteren

Leer je persoonlijk kracht benadrukken met behulp van kleding! Deze workshop wordt gegeven in samenwerking met Imagostyliste Niki Vermeer.

Vind jij het ook altijd zo moeilijk om de juiste kleding te kiezen voor een sollicitatiegesprek?

Wil jij graag weten hoe je de beste versie van jezelf presenteert tijdens een sollicitatiegesprek?

Ontvang je graag persoonlijk kleur- en stijladvies zodat je je kan onderscheiden van andere sollicitanten?

Wist je dat iemand in 0,25 seconde een eerste indruk vormt van jou. Dus nog voordat je de kans hebt gehad om maar iets te zeggen…!

Na het volgen van de workshop Styling & Solliciteren weet jij hoe je die onvergetelijke eerste indruk kan maken in kleding waar jij je prettig in voelt én waarin je het beste tot je recht komt.

Workshopbegeleiders:

Naomi Barnouw-Lindner en Niki Vermeer.

Tarieven

Binnenkort komt hier meer informatie over de tarieven voor workshops en trainingen. Neem in de tussentijd contact met mij op voor informatie over tarieven.