Praktische workshops (maatwerk naar aanleiding van de vraag is mogelijk) met betrekking tot onderwerpen als: loopbaanonderhoud, de inzet van talenten, arbeidsmarktbenadering en solliciteren.

Bedrijven en particulieren kunnen contact met mij opnemen om de mogelijkheden voor het verzorgen van workshops te bespreken. De workshops zijn praktisch van aard en is er ruimte voor persoonlijke benadering. Workshops worden afgestemd op de behoefte van de opdrachtgever en de deelnemers.

Lees hieronder verder om een beeld te krijgen van een aantal workshops die binnen organisaties worden gegeven.

Mogelijke onderwerpen voor workshops zijn:

 • Loopbaanonderhoud en employability
 • Talentmanagement
 • Arbeidsmarktbenadering en solliciteren
 • Het opstellen van een goed CV en online profilering
 • Het gebruik van LinkedIn en het netwerk

Workshop: Prototype You

Prototype Jouw Ideale Werkervaring

Ieder mens verdient een werkervaring die positieve energie geeft! Dat zorgt weer voor een aantrekkelijke organisatie die goed presteert. Met Prototype You zetten we de mens centraal en maken wij medewerkers regisseur over hun werkervaring. We brengen medewerkers blijvend in beweging via kleine experimenten, positieve momenten van reflectie en support van collega’s. Tijdens die reis werken we aan eigenaarschap, motivatie en vertrouwen.

In ons programma Prototype Jouw Ideale Werkervaring helpen medewerkers elkaar experimenteren naar hun ideale manier van (samen)werken. In 3 sessies van 2.5uur – online of op locatie – begeleiden we tot 12 deelnemers door een ontdekkingsreis waarin zij actief prototypes bouwen en testen voor een positieve werkervaring. inschrijving kan als team of via open inschrijving van individuele medewerkers. Dit programma is voor jou als je op zoek bent naar frisse manieren om werkgeluk en welzijn van jouw mensen te vergroten, en om de verbinding en samenwerking binnen je teams te verbeteren.

Hoe ziet het programma eruit?

Als deelnemer doorloop je drie keer de leercyclus van Prototype You. Hierin werk je vanuit je eigen situatie en behoeften (als vertrekpunt) gericht toe naar je ideale manier van (samen)werken. Medewerkers delen onderling beste praktijken, tips en inzichten. Ook wij delen uiteraard onze ervaringen en tussen de sessie sturen we extra content met tips voor een energieke werkervaring!

In sessie 1 ontwerp je je ideale werkdag en -week. Wat zijn energiegevers en -nemers, hoe werk je op je best, en hoe stel en
bewaak je je grenzen? Je komt tot een persoonlijk actieplan om richting jouw ideale werkervaring te experimenteren en spreekt als
buddy’s af hoe je elkaar gaat helpen.

In sessie 2 blik je terug op wat je hebt geleerd in de afgelopen cyclus en onderzoek je het
verschil tussen je huidige situatie en beoogde situatie. Je sluit de sessie opnieuw af met een actieplan. In sessie 3 blik je opnieuw
terug, en bij deelname als team ontwerp je samen een reeks experimenten om dichterbij een ideale samenwerking te komen.
Bij individuele inschrijving breng je in kaart wie invloed heeft op jouw werkervaring en hoe je die positief kunt vormen met directe
collega’s. In beide gevallen – zowel als team of als individu – geven we je mee hoe je na afloop van het programma zelf verder kunt experimenteren!

Zo zet je als medewerker concrete stappen naar jouw ideale werkervaring, help je elkaar als team verder op weg richting een soepele samenwerking en kan je na afloop blijven experimenteren richting een werkervaring die positieve energie geeft!

Facilitators:

 • Wouter Smeets
 • Kristiaan Hartmann
 • Naomi Barnouw

prototypeyou.nl

Workshop: Van Beste Zelf naar Samen Beter (één dagdeel)

Het doel van deze workshop, of eigenlijk De Beleving gaat over:

 • Jouw Beste Zelf ontdekken en activeren
 • Samen Beter ervaren door het inzetten van je Beste Zelf

Door elkaars krachten te delen en met elkaar te verbinden worden elkaars en individuele ambities makkelijker behaald. Resultaten worden verbeterd en samen zijn is leuker.

De Beleving is proactief en praktisch en duurt ongeveer 4 uur (ochtend of een middag) en kent een maximum van 15 deelnemers. Door het delen van jezelf en met elkaar te verbinden in een veilige, vertrouwde, uitnodigende en plezierige setting ontstaat een Samen Beter zijn. Samen Beter wordt ervaren in de Beleving en kan ook buiten de groepsbijeenkomst een resonerend effect hebben op jouw omgeving.

Opzet van de Beleving Van Beste Zelf naar Samen Beter:

Ontdekken:

 • Wat is mijn Beste Zelf?
 • Het delen van elkaars Beste Zelf
 • Het Tekenen van jouw egen Beste Zelf

Activeren:

 • Hoe zet ik mijn Beste Zelf in?
 • Wat heb ik nodig mijn Beste Zelf te zijn?
 • Hoe zet ik het Beste van mezelf in?

Beleven:

 • Van Beste Zelf naar Samen Beter?
 • Oefenen in de groep met elkaars Beste Zelf?
 • Tips om Beste Zelf in te zetten in eigen leer-, werk- en leefsituaties

Facilitators:

 • Fer de Jong Jongert
 • Naomi Barnouw

bestezelf.nl

Workshop: Better Together Experience (reeks van 5 dagdelen)

De Better Together Experience activeert Beste Zelf dat het Beste Team bouwt en het Beste Resultaat levert in het zelfgecreëerde Beste Welzijn. Door deze Samen Beter-ervaring beweegt een team of groep vanzelf en verbonden vanuit andere mindset naar de beste werkbeleving.

In 5 sessies verspreidt over 2-3 maanden ontdek je jouw Beste Zelf, deel je deze met je team en zet je deze vervolgens in dagelijkse werkzaamheden in.

Niet alleen kun je jouw Beste Zelf benutten in jouw werkzaamheden, ook maak je gebruik van alle talenten van de teamgenoten.

De Better Together Experience brengt een beleving. Door het voelen, inzien, ervaren, doen en beleven dat samen resultaten behalen echt werkt, wordt in het team een blijvend resultaat behaald. Een Samen Beter Welzijn.

Facilitators:

 • Fer de Jong Jongert
 • Naomi Barnouw

bestezelf.nl

Tarieven

Tarieven voor workshops zijn onder andere afhankelijk van de vraag en het aantal deelnemers. Neem contact met mij op voor meer informatie hierover.